Klik op de datum om meer te lezen over de gaststeden.

Woensdag 14/08: Aalter (Ursel)

Rit 1 (tijdrit)

meer info (klik logo):

Donderdag 15/08: Beveren (Haasdonk)

Rit 2 i.s.m. Wielervrienden Haasdonk.

Tien edities ver zijn we met onze vijfdaagse dwars door Oost-Vlaanderen, een hardnekkig virus weerhield er ons reeds eerder van ons  tweede lustrum te vieren. Evenveel keer waren we in Beveren (lees: Haasdonk) te gast bij De Wielervrienden van voorzitter Luc Van Eynde. Evenveel keer noopten omstandigheden ons tot het uitdokteren van een ander parcours: ondertussen weten we hier al even goed de weg als in onze eigen achtertuin… Maar dit jaar komen we opnieuw aan ter hoogte van het Pastoor Verwilgenplein in het verlengde van de vernieuwde Keizerstraat.

De gewaardeerde medewerking van de Gemeente Beveren durven we hier toch wel extra in de verf zetten: zij zorgen ervoor dat de inrichters financiële ondersteuning en organiserende zuurstof krijgen zodat er nog steeds talloze wielerwedstrijden kunnen doorgaan in alle deelgemeenten. Voorwaar een stichtend voorbeeld voor een pak andere steden en gemeenten die enkel op grootse evenementen inzetten en het jeugdige koersende volkje liever kwijt dan rijk zijn!

Eveneens in de Beverse kijker: het Van Moer Logistics Cycling Team, ook al sterk in opleiding. Kweekvijver bij uitstek van o.a. Sasha Weemaes, Brent Van Moer, Sander De Pestel en vele anderen. Klap op de vuurpijl dit jaar is daar wel de vernieuwde Belgische titel van Hélène Hesters bij de dames-juniores.

meer info (klik logo):

Vrijdag 16/08: Merelbeke

Rit 4 i.s.m. verenigde wielercomités Merelbeke.

De gemeente Merelbeke wordt doorsneden door de autosnelweg E40, de R4 rond Gent en de Ringvaart. Het noordelijke deel is duidelijk een meer verstedelijkt gebied, aanleunend aan de provinciehoofdstad, zuidelijker wordt het dan veel landelijker.

Merelbeke heeft altijd al wat met wielersport gehad: de namen van André Dierickx en Eric Van de Wiele klinken de wielerkenners zeker bekend in de oren, WSC Merelbeke-Scheldestreek was ooit de primus inter pares bij de toenmalig welig bloeiende wielerclubs, talrijke wielerwedstrijden en veldritten werden in alle deelgemeenten ingericht. In 2014 was de gemeente de fiere inrichter van het Belgisch Kampioenschap voor juniores en eerder dit jaar konden we getuige zijn van de start van de één van de ritten van de Baloise Belgium Tour.

Nadat vorig jaar enkele plaatselijke inrichters nu de handen in mekaar sloegen om samen met de Gemeente Merelbeke de finalerit van onze vijfdaagse beloftenwedstrijd binnen te halen en gezamenlijk uit te werken stemde ons enkel gelukkig en tevreden: we kregen er een ongelofelijk boeiende finale!

Ook in 2023 zijn de Merelbeekse Wielervrienden samen met Sport- en Feestcomité Kwenenbos en de mensen van Sint-Elooi Munte aan zet om ons een warm en sportief hoogstaand onthaal te bieden…

meer info (klik logo):

Zaterdag 17/08: Ninove (Pollare)

Rit 3 i.s.m. Sint-Kristoffelvrienden Pollare.

De Sint-Kristoffelvrienden weten van aanpakken: nadat zij vroeger reeds diverse provinciale kampioenschappen en zelfs een nationaal kampioenschap organiseerden, zijn zij ook dit jaar bereid gevonden om het PK voor juniores op poten te zetten, nadat de eerder toegewezen inrichtende club afhaakte. In een mum van tijd was alles in kannen en kruiken zodat wielerprovincie Oost-Vlaanderen opgelucht kon adem halen.

Ook de vzw RVOV is er opnieuw te gast: over dertien ronden en evenwel beklimmingen van Pollareberg via de Hoogstraat vanuit de dorpskern staat de derde rit van 2023 ingepland. Vorig jaar werd hier onder een loden zon aardig het kaf van het koren gescheiden en ook deze editie lijkt het niet anders te worden: de sterksten blijven ongetwijfeld over en de basis voor de eindoverwinning in deze Wildiers (e)bikecenter Tour U23 kan hier wel eens gelegd worden.

meer info (klik logo):

Zondag 18/08: Maarkedal

Rit 5

meer info (klik logo):